Седница Општинског кризног штаба КОРОНА ПОД КОНТРОЛОМ, РЕГАТА СЕ ОДЛАЖЕ

На седници Општинског кризног штаба, одржаној 29. јуна, разматрана су питања везана за ситуацију око короне вируса, насталим штетама од недавних киша и одржавању Дринске регате.

-Што се тиче корона вируса, могу да кажем да је ситуација задовољавајућа и да је све под контролом. Последњи тест је показао да имамо три лица која спадају у групу позитивних. Она се нису заразила у Бајиној Башти. Два су се заразила у Ужицу, а једно лице у Ваљеву. Оно што нас помало брине је чињеница да је велики број људи са стране дошао у Бајину Башту. Сви смештајни капацитети су попуњени до почетка септембра што је добро за туризам, али се помало плашимо да са њима не стигне вирус- каже председник  општине и Кризног штаба Радомир Филиповић.

Ucesnici sednice Opštinskog štaba

Поновно враћање короне вируса на више места у Србији забринуо је Бајинобаштане јер то није повољна ситуација за одржавање традиционалне Дринске регате, највеће манифестације на води у Србији па и у балканским размерама.

-Регата подразумева велику логистику да  би све било по плану.  Безбедност је на првом месту.То се нарочито односи на спуст Дрином од Перућца до Рогачице где је потребан велики број полицајаца, спасилаца, жандармерије, медицинских екипа и редара. Тако, на пример, Дом здравља на регати има 11 мобилних екипа и уз то пољску болницу на циљу у Рогачици. С обзором да се ситуација са опаким вирусом компликује у Ужицу, лако може доћи до додатног ангажовања нашег медицинског и полицијског особља, а тако је и са осталим пратећим службама чији припадници долазе са стране. Услед тога не можемо да имамо потребну логистику. У овом тренутку регата је под знаком питања. Има наговештаја да ће бити одложена за август. Све ће зависити од тога какве ће мере донети Републички кризни штаб. Ми смо се припремали за регату, спремни смо да је одржимо, уколико буде било услова – наглашава председник Радомир Филиповић.

ШТЕТЕ ОД ПОПЛАВА

Недавне кише изазвале су поплаве у више месних заједница на подручју бајинобаштанске општине. Страдали су путеви, мостови, оштећен је један број кућа и других објеката, појавила су се клизишта, одрони, нанета је штета њивама. Понајвише је страдао Оклетац.

-Ванредна ситуација и даље је у Оклецу, Бачевцима, Гвосцу, Овчињи, Пашиној Равни и Зарожју. Укинули смо је у Рогачици, Костојевићима, Сијерчу, Дубу, Солотуши и Бушинском Пољу. Наше екипе су на терену и оне евидентирају штете за које могу да кажем да су велике. На снази је забрана саобраћаја на путу Овчињска Река-Луке. На државном путу према Ваљеву на Дебелом брду проходна је само једна трака истиче  Филиповић.

                                                                                                М.Андрић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + деветнаест =

Pin It on Pinterest