Пензионери у борби са короном: Добро је имати унуке!

Србо Николић-Само да дуго не потраје

 

Од како је сада уведена стриктна забрана изласка из куће, бајинобаштански пензионери се углавном придржавају свих упутстава. О њима брину други, деца и унуци, а они се сналазе свако на свој начин. Многи су себи нашли начина да прекрате досаду и да кућну изолацију, у којој су се нашли, учине корисном и занимљивом.

Србо Николић-Само да дуго не потраје

Србо Николић, познати бајинобаштански боем, риболовац и голубар, највише времена проводи са својим голубовима, са којима непрекидно разговара. Он каже:

– Ево, и ово суботње јутро, пријатно и сунчано, за мене је почело лепо јер ме је унук Андреј обрадовао. Дошао је рано, око осам сати, донео ми бурек и још неке потрепштине, зна он шта ми је најпотребније. Видим да се поштује ова уредба, не излазимо, али је добро имати унуке који нас посећују и доносе шта нам је неопходно. За мене је ово јединствена прилика да се мало више дружим са мојим голубовима и кокама, да средим и ово двориште, да не будем баш тотално закован. Трудим се да поштујем правила која су нам постављена, а то је у личном и општем интересу, нарочито за нас старије који смо најугроженији. Чујем да има и незгодних случајева – оду неки да узму гориво на Скеланима, па онда остану у карантину 15 дана. Нека да Бог да дуго не потраје. Добро је што су затворени и ови кафићи, да све ово некако издржимо, па после ко преживи – причаће.

 

О. Д.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

десет + 4 =

Pin It on Pinterest