Конференција за медије ОО СРС Бајина Башта

У сали Скупштине општине Бајина Башта Општински одбор Српске радикалне странке Бајина Башта одржао је конференцију за медије на којој је било говора о раду у 2019. години и наредним изборима у Србији. Учешће је узео и потпредседник Српске радикалне странке, народни посланик у Скупштини Републике Србије Миљан Дамјановић.

Синиша Спасојевић и Миљан Дамњановић
Синиша Спасојевић и Миљан Дамњановић

Председник ОО СРС Бајина Башта Синиша Спасојевић најпре је истакао да су на конференцију дошли из Скелана у Републици Српској где су присуствовали парастосу за 69 страдалих житеља тог села 16. јануара 1993. године од стране снага такозване Армије БиХ под командом Насера Орића. Потом је говорио о раду ОО странке током 2019. године.

– Радили смо током целе минуле године на покретању бројних питања од значаја за грађане. Били смо најактивнија одборничка група у локалној Скупштини са највише покренутих иницијатива, постављених одборничких питања и предложених решења за проблеме, почевши од инфраструктуре па до културе и спорта. Наш члан Иван Марковић изузетно се пуно ангажовао на досадашњим радњама везаним за Тунел Kадињача. Сматрамо да грађани нису довољно информисани о активностима и предлозима наше странке па ћемо и даље инсистирати на увођењу ТВ преноса са седница Скупштине општине – казао је Синиша Спасојевић.

Он је нагласио да су се бавили темом мини хидроелектрана како би заштитили подручје општине које је прави туристички бисер. У циљу развоја туризма, радикали су тражили решење за хотел Језеро у Перућцу. Указивали су на потребу оснивања Завичајног музеја. Председник Синиша Спасојевић посебно је истакао добру сарадњу ОО са  посланичком групом у Скупштини Републике Србије која је износиле неке од проблема и потреба грађана бајинобаштанске општине.

ЖЕЛЕ ПРЕДСЕДНИЧKО МЕСТО

На питање новинара ББ гласа, какве су прогнозе за предстојеће општинске изборе, председник ОО Синиша Спасојевић није желео да да конкретно виђење. Дипломатски је одговорио да још није време да се о томе разговара. Припомогао му је Миљан Дамјановић рекавши да су њихове жеље да у Бајиној Башти радикали добију толико одборника колико је потребно да изаберу председника општине из својих редова као што је то било пре неколико година када је ту дужност обављао радикал Златан Јовановић.

Миљан Дамјановић, потпредседник Српске радикалне странке и њен народни посланик, похвалио је рад ОО Бајина Башта и пожелео му да оствари још боље изборне резултате на предстојећим изборима.

– Наш је циљ да СРС  добије што више гласова на свим нивоима како би што лакше могли да реализујемо програм. Једина смо у целости патриотски оријенитисана странка која је спремна да заштити српски народ ван граница Србије па сматрамо да ће народ то препознати. Није давно било када смо у Скупштини Србије имали 80 посланика. Сада их имамо 22. Учинићемо све да вратимо стари сјај наше странке – рекао је, између осталог, Миљан Дамјановић.

 

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

осамнаест − један =

Pin It on Pinterest