Џелебџић, Тешић и Арсић са тренером Веселиновићем

Марко Џелебџић (18) са фудбалском лоптом почео је да се дружи са непуних девет година у тадашњем ФK Kосмос, кога је основао Никола Мијативић Рус. Први тренер му је био Илија Милекић. После је радио са тренером Ратком Веселиновићем и играо за пионирску селекцију све до завршетка осмог разреда основне школе. Играјући на позицији центарфора, истицао се головима па је брзо запажен од фудбалских стручњака.

– Тренер Радојко Веселиновић ме препоручио суперлигашу Мачви из Шапца у договору са председникиом Шапчана Ивицом Kраљем. Одмах сам изборио место у кадетском тиму и био његов најбољи стрелац. Потом сам постао члан омладинског тима у коме сам и сада. Тренер  ми је некад чувени фудбалер Слободе из Тузле Драгослав Kостић. У Шапцу сам наставио са школовањем у Еелктротехничкој школи – каже Марко Џелебџић.

Марко Џелебџић
Марко Џелебџић: Све ближи дресу првотимца Мачве

Таленат и квалитет Џелебџић нарочито је испољио играјући у омладинској селекцији Мачве која се такмичи у Првој лиги Западне Србије. У првој сезони био је најбољи стрелац са 20 голова. У минулој јесењој полусезони дао је 16 го лова и то га је приближило сениорском саставу Шапчана.

– На Kуп утакмици у Београду против Црвене звезде био сам међу 18 првотимаца и одгледао је са клупе. Са првим тимом ове зиме одлазим на припреме у Охрид па ћу добити прилику да дебитујем у њему. Трудићу се да оправдам поверење стручног штаб-вели Џелебџић.

Слободи да четири гола

Све јесење утакмице Џелебџић је одиграо одлично. Нарочитио се истакао у Ужицу где је Слободину мрежу затресао четири пута. Овај млади голгетер,  висок  је 190 сантиметара, већину голова дао је главом, али и левом и десном ногом.

– Рођен је за центарфора. Убеђен сам да ће имати лепу фудбалску каријеру под условом да озбиљно ради као што је то чинио до сада. Марко паузу користи за додатни рад. Чини то свакодневно у жељи да што спремнији дође на своје прве припреме у сениорском тиму – истиче тренер Радојко Веселиновић.

 Припрема се и Арсић

Са тренером Радојком Веселиновићем у зимској првенственој паузи ради Стефан Тешић, члан Младости из Лучана. У његовом и Џелебџићевом друштву је и Борис Арсић (21). Реч је о некадашњем играчу Kосмоса, ужичке Слободе, Јединства Путева, Јавора и Београда са Kарабурме.

–  Студент сам Саобраћајног факултета у Зворнику. Још не знам где ћу играти у пролећној сезони. За сада се само припремам – каже Борис Арсић.

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

четрнаест − 10 =

Pin It on Pinterest