Мартина Милановић, Стефан,Лукић и Александар Јосиповић са златним медаљама

На Светском купу у Новом Бечеју, уједно је то било и отворено првенство Србије у санди, Клуб борилачких вештина „Стефан Душан Силни“ из Бајине Баште остварио је одличне резултате. Четири његова представника окитила су се златним медаљама у конкуренцији око 300 такмичара из 11 земаља.

-Куп је одржан у Новом Бечеју. Златне медаље за наш клуб донели су студент Александар Јосиповић у сениорској конкуренцији, пионири Стефан Лекић, ученик осмог разреда  ОШ „Свети Сава“, Анастасија Акановић, ученица шестог разреда из исте школе и кадеткиња Марта Милановић, ученица првог разреда Гимназије „Јосиф Панчић“. Искрено речено, нисмо очекивали да ће баш сва четири наша представника  стићи до златне медаље. Ја и мој колега, тренер  Предраг Дамњановић из Ужица, смо презадовољни каже Стефан Аћимовић из Бајине Баште.

-Две године интензивно тренирам и то се исплатило. Ова последња златна медаља биће нам свима подстрех да више радимо и остварујемо још боље резултате-истиче  Александар Јосиповић.

Куб борилачких вештина „Стефан Душан Силни“ основан је 2014. године са циљем да у њему млади уче бокс, кик бокс и борилачку вештину санду. За сада у клубу упражњавају кик бокс и санду. Према речима председника клуба  Милана Тришића, „Стефан Душан Силни“ има 40 чланова у такмичарском и рекреативном погону.

Потпредседник клуба Богољуб Радивојевић

Освајањем четири златне медаље на Светском купу у Новом Бечеју сви су задовољни у клубу. То је до сада најбољи клупски резултат.

-Свака част нашим освајачима златних медаља и њиховим тренерима. Заслужили су честитке као и председник клуба Милан Тришић. Он се својски труди  да се стварају добри услови за рад. Желим да се захвалим општини Бајина Башта, Спортском савезу и њиховим председницима Радомиру Филиоповићу и Петру Ракићу за помоћ коју нам пружају- вели потпредседник клуба Богољуб Радивојевић.

МЕДАЉЕ И ИЗ СОМБОРА

У првој половини ове године у Сомбору је одржано Отворено првенство Србије у санди. И ту су представници Борилачког клуба „Стефан Душан Силни“ имали доста успеха. Мартина Милановић  окитила се златном медаљом. Душану Божићу и Милуну  Миловановићу припало је сребрно, а Александру Јосиповићу и Урошу Јовановићу бронзано одличје.

                                                                                                   У СЕРБРЕНИЦУ СА НАВИЈАЧИМА

У Клубу борилачкох вештина „Стефан Душан Силни“ припремају се за интернационално такмичење које ће се одржати 21. септембра у Сребреници.

-Решили смо да водимо све наше чланове  и двадесетак навијача па ћемо за пут ангажовати аутобус. Биће то занимљиво надметање, поготово што клуб из Сребренице води наш бивши тренер Драган Тодоровић- каже  вредни потпредседник  клуба Богољуб Радивојевић.

                                                                                                          Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

осамнаест + 1 =

Pin It on Pinterest