Бајиној Башти од Министарства државне управе за два пројекта 5,5 милиона

Бајина Башта, Установа Култура-Фото; Википедиа

Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије одобрило је Бајиној Башти средства  у износу од 5,5 милиона динара за два поднета пројекта.

Petar-Petroviczamenik-predsednika-opstine-
Петар Петровић, заменик председника Општине

Један се односи на текуће одржавање Биоскопа Влаја, а други на еколошко- туристичку манифестацију „Динининдан“.

За први пројекат намењено је  3.250.000 динара, а за други 2.250.000. Оба уговора између министарства  државне и локалне самоуправе и општине Бајина Башта  потписани су 14. маја.  Нема сумње да ће та средства , као и она добијена за више ранијих пројеката, бити од значаја за локални развој. Нарочито је значајна подршка манифестацији „Дрининдан“ која ширењем садржаја може да постане занимљива и привлачна и за многе широм Србије. У Установи Култура истичу да ће им одобрена средства пуно значити јер ће моћи да ураде неке неопходне послове у Биоскопу Влаја.

-Захвални смо Министарству државне управе и локалне самоуправе и његовом министру Бранку Ружићу на прихватању наших пројеката и додели средстава. Наша општина редовно учествује са пројектима по Јавном позиву за подношење захтева за расподелу  буџетских средстава Републике Србије намењених  локалним самоуправама. Пре ових пројеката успешно смо реализовали код истог министарства  пројекат  Видео надзор “ Паметни град“ – каже Петар Петровић, заменик председника општине Бајина Башта.

                                                                                                    М. Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

петнаест − 1 =

Pin It on Pinterest