Др Снежана Лакићевић из НИС-а у разговору са домаћинима
                                        Било је свечано у Техничкој школи

На пригодној свечаности у Техничкој школи из Бајине Баште 25. септембра предат је на употребу новоопремљени кабинет за руски језик коју ће користити и ученици Гимназије „Јосиф Панчић“.

-Овај савременаи кабинет много ће значити за бајинобаштанске средњошколце. Донекле ће променити начин њиховог учења. Ученици ће много лакше долазити до најновијих информација везаних за руски језик, али и за друге предмете. Наши професори руског језика, почевши од Симке Павићевић па до њених наследница, водили су децу на разна такмичења и на Олимпијаде из тог наставног предмета. На њима су имали пуно успеха. То је био одлучујући корак да нас Kомпанија Нафтне индустрије Србије препозна и поклони нам 600 хиљада динара за опремање кабинета. Желим да нагласим да је сав намештај дело руку наших ученика и њихових мајстора из Школске радионице- каже директор Техничке школе Ненад Михаиловић.

Директор ТШ Ненад Михаиловић уручио Захвалницу представнику НИС-а

У име донатора Kомпаније НИС ученике, професоре, директоре других школа, председника општине Бајина Башта Радомира Филиповића и директора Дринско -лимских хидроелектрана Микаила Злојутра поздравила је др Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора.

-Наша компанија још пре осам година установила је Програм „Енергија знања“ који иде у неколико праваца према факултетима и научно- образовним установама. Један други део тог пројекта окренут је ка пружању подршке развоја руског језика и културе у школама по Србији. Заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја  2014. године започета је и Олимпијада из руског језика. Техничка школа из Бајине Баште сваке године има велики број успешних учесника Олимпијаде руског језика. Kомпанија НИС је донирала савремени кабинет за руски језик, а у сарадњи са Руски домом и руском амбасадом на поклон смо донели и више књига потребних за наставу. До сада смо у овакве и друге подстицаје уложили преко 3 милиона евра- рекла је др Снежана Лакићевић.

Ученици извели пригодан програм

На донацији захвалили су  директор Техничке школе Ненад Михаиловић и председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић.

-Хвала Kомпанији НИС, Руском дому и свим професорима за реализацију једног заначајног пројекта у малој средини каква је наша општина.“Енергија знања“ пружа нашој деци исте услове за учење као и оној из најразвијенијих средина. Биће то и мотивација родитељима да овде уписују своју децу у средње школе, да их не шаљу у друге градове. Ми ћемо ускоро извршити комплетну реконструкцију Техничке школе па ће оваквих учионица бити много више- истакао је председник Филиповић.

Ученици су извели пригодан колажни програм на руском језику. Приказан је и видео запис о лепотама бајинобаштанског краја са преводом на руски језик. Захвалницу Kомпанији НИС уручио је директор Техничке школе.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

дванаест + осамнаест =

Pin It on Pinterest