Општински штаб за ванредне ситуације -Таксистима одобрен рад

Данас одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације.

НАРЕДБЕ, ПРЕПОРУКЕ, ЗАКЉУЧЦИ

НАРЕДБУ

НАЧЕЛНИКУ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БАЈИНА БАШТА

Ставља се ван снаге Наредба 06 бр.8-2/2020-03 од 18.03.2020. год. која гласи: ЗАБРАЊУЈЕ СЕ рад свим таксистима на територији општине Бајина Башта.

НАЧЕЛНИКУ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БАЈИНА БАШТА

Дозвољава се рад таксистима, на територији општине Бајина Башта, тако да путнике могу превозити на следећи начин: · Може се превозити 1 (један) путник на задњем седишту возила, изузетно 2 (два) путника, уколико су из исте породице (домаћинства) · Возач таксија и путници ОБВЕЗНО морају сво време вожње користити заштитне маске и рукавице · После сваке вожње, возач таксија је дужан да изврши дезинфекцију возила, посебно задњег седишта · Поштовати прописану забрану кретања (полицијски час)

Наредба ступа на снагу ОДМАХ.

 

НАРЕДБУ

ДИРЕКТОРУ ЈП НАЦИОНАЛНИ ПАРК БАЈИНА БАШТА

  1. У случају пожара или потребе за пијаћом водом, од стране Командира ВСЈ Бајина Башта могу бити ангажовани камиони – цистерне у власништву ЈП НП Тара.

 

НАРЕДБУ

НАЧЕЛНИКУ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БАЈИНА БАШТА

  1. Извршити пренос средстава Центру за социјални рад у износу од 200.000,00 динара, за једнократну новчану помоћ корисницима материјалног обезбеђења. Центар за социјални рад је дужан да Општинској управи достави извештај о утрошку средстава. Наредба ступа на снагу ОДМАХ.

ЗАКЉУЧАК

Формирани су тимови који ће бити ангажовани у кол центру Општине, као и тимови сарадника-волонтера под надлежношћу Црвеног Краста, који ће на терену вршити достављање намирница суграђанима старијим од 65 година. 2 Координатор одређен испред Општинског штаба за ванредне ситуације, у вези извештавања према МУП СВС Ужице је Предраг Петровић, запослен у МУП СВС Ужице.

ПРЕПОРУКУ

НАЧЕЛНИКУ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БАЈИНА БАШТА

Обзиром на проблеме са финансирањем геронтодомаћица, којима се обим рада знатно увећао, нарочито смањењем броја пацијената у стационару Дома здравља, препорука штаба за ванредне ситуације је да Начелник општинске управе и Директор Центра за социјални рад, заједничким радом, у складу са законом, пронађу решење за повећање броја и финансирање геронтодомаћица.

                        Командант штaба Радомир ФИЛИПОВИЋ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × један =

Pin It on Pinterest