Три деценије породичне фирме „Месара Чолић“

Цела породица Чолић на окупуЦела породица Чолић на окупуЦела породица Чолић на окупу

За 30 година пословања Месара „Чолић“ из Бајине Баште је стекла статус успешне породичне фирме и великог поверења међу својим потрошачима и пословним пријатељима. Скромна прослава значајног јубилеја у ресторану „Милошев конак“, на којој су били присутни најближи сарадници и пословни пријатељи, била је добра прилика за подсећање на време када је Славољуб Чолић, први власник фирме, заједно са супругом Миром, започео свој „приватни бизнис“, у то време неизвестан, препун непознаница и пословног ризика.

Месара -Чолић

 

Месара -Чолић

Месара -Чолић

Месара -Чолић  Месара „Чолић“ званично отпочела са радом 22. фебруара 1990. године. Пуне четири године радила је у закупљеном локалу у улици Вука Караџића, а потом око шест година у локалу Карадаревића у Светосавској улици. Након тога, фирма се преселила одмах преко пута, у истој улици, на садашњу локацију где се налази већ пуне две деценије.

Славољуб је раније радио као месар у Земљорадничкој задрузи, а онда неколико година у Робној кући у Бајиној Башти, коју је напустио крајем 1989. године. Тада је још увек био млад, имао је само 32 године, и пун амбиција и оптимизма. Већ је добро „испекао“ свој занат, знао је шта га очекује, веровао је у себе и своје способности.

Само годину дана после почетка рада месаре, Чолићи су у родном Добротину изградили своју кланицу. Од тада су започели откуп стоке и тов јунади и свиња, па су убрзо постигли да у њиховом „магацину“ живе стоке у сваком моменту буде и до стотину свиња и педесетак јунади. Тако су за своју месару у Бајиној Башти обезбедили да увек имају свеже месо високог квалитета. По томе је Месара „Чолић“ постала препознатљива код својих сталних потрошача. Уз квалитет својих услуга стекли су и поверење, а све то је био услов за добро пословање. Највећи број бајинобаштанских угоститељских радњи, пекарских радњи и ресторана снабдевају се месом из Месаре „Чолић“. Бајинобаштани такође одавно знају где могу купити најбоље и најквалитетније месо за своје потребе.

У послу отац Славољуб, синови Милош и Радош са супругама

Славољуб је после петнаестак година рада у месари одлучио да већ добро разрађен посао повери својим синовима Милошу и Радошу. Они су већ имали по двадесетак година и довољно искуства и знања које су годинама стицали. Убрзо су и сами формирали своје породице, њихове супруге су се успешно укључиле у посао. Данас је ово озбиљна породична фирма у којој сви знају свој посао.

–  Нама је најважније да су наши потрошачи и пословни пријатељи задовољни са нашим услугама и квалитетом наших производа. То поверење се тешко стиче, а чињеница да успешно радимо и послујемо већ три деценије довољно говори о томе – каже Милош Чолић.

 

О. Додић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest