Предстанкици Хуманитарне организације "28 јун" са директором школе Радом Јездићем

Хуманитарна  организација  „28. јун“ из Сједињених Америчких Држава, коју су основали 2012. године грађани пореклом са простора некадашње Југославије с циљем да се помогне народима Западног Балкана, купила је и допремила новогодишње пакетиће за свих 275 ученика ОШ „Стеван Јоксимовић“ из Рогачице. Техничку помоћ пружила је бајинобаштанска хуманитарна организација „Доброчинитељ“.

Пакетићи из Америке
Ученици рогачичке школе са поклонима

– У америчкој хуманитарној организацији „28.јун“ има и људи пореклом из ужичког краја па су они и предложили да пакетићи стигну у нашу матичну школу и шест њених издвојених одељења. У овој школској години успели смо да обезбедимо бесплатан оброк за 13 наших ученика.  Од донатора добили смо клавир и лаптоп. Ми у школи смо сакупили 50 хиљада динара за потребе деце са посебном подршком. Имамо у школи  једну кутију у коју запослени, када приме плату, по жељи убаце новац који иде у разне хуманитарне сврхе –  каже Раде Јездић, директор ОШ „Стеван Јоксимовић“  Рогачица.

Представницима хуманитарне организације „25. јун“ директор школе Раде Јездић уручио је захвалницу.

Новогодишњи базар у школи у Рогачици
Новогодишњи базар у школи у Рогачици
Учитељице Бранка Дамњановић и Јелена Ранковић
Учитељице Бранка Дамњановић и Јелена Ракић

У рогачичкој школи одржан је први пут Новогодишњи базар. Деца из продуженог боравка и једносменског обогаћеног рада, уз помоћ учитељица Бранке Дамњановић и Јелене Ракић, правила су разне украсне предмете који су продавани на Новогодишњем базару. Према речима Бранке Дамњановић, прикупљена средства намењена су за потребе шесторо деце са посебном потребом из рогачичке школе.

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =

Pin It on Pinterest