ЕКИПА ЛУ СОКО ИЗ БАЈИНЕ БАШТЕ НА ТАКМИЧЕЊУ У РАДАНОВЦИМА

У селу Радановци, општина Kосјерић, 8. септембра одражано је 25. такмичење у ловном стрељаштву под називом „Лајковача 2019“. У  гађању непокретне мете срндаћа и покретне мете дивље свиње, надмeтале су се 33 петочлане екипе из Србије, Републике Српске и Црне Горе састављене од 165 ловаца. Још око 100 ловаца  и чланова ловачког подмлатка такмичило се у гађању из ваздушне пушке у појединачној конкуренцији.

                              Гађање непокретне мете срндаћа

Екипа ЛУ Соко из Бајине Баште најбољи резултат остварила је у гађању покретне мете дивље свиње.  Са 53 поена заузела је четврто место. У њеном саставу су били Бојан Петровић, Милан Ристановић, Горан Петровић, Милојко Васиљевић и Јован Петковић. Треба рећи да је Бојан Петровић био, као појединац, 4. у гађању ваздушном пушком.

-Само један бод делио нас је од трећег места. У целини солидно смо прошли. Ипак, мислим да смо требали бити мало бољи без обзира што је конкуренција врло јака-каже селектор бајинобаштанске екипе Томислав Петровић.

Такмичење је почело у 10 часова и трајало је пуних седам сати. Такмичаре је поздравио и зажелео им успех помоћник председника општине Kосјерић Марко Марковић и председник ЛУ Kосјерић Мирослав Јовановић. Са пропозицијама их је упознао управник косјерићког ловишта Срђан Миловић.

У гађању непокретне мете срндаћа  прво место освојила је екипа  ЛУ Kосјерић  након распуцавања са 192 поена. Друга је екипа „Буђав леб“ из Kосјерића са 191 поеном. Треће место припало је екипи „Весели Ваљевци“ са 141 поеном. У гађању исте мете у појединачној конкуренцији победио је  Жељко Маринковић из Ужица, такође након распуцавања, са 40 поена. Иван М.Лучић из Сече Реке код Kосјерића био је други са 39 поена, а НиколаДуњић из Ваљева са 38 поена заузео је треће место.

Са 59 поена  екипа „Максимум „из Kосјерића победник је у гађању покретне мете дивље свиње. Друго место са 58 поена припало је екипи „Златиборски  стрелци“ из Чајетине , а треће екипи „Титан 2“ из Kосјерића са 54 поена. У појединачној конкуренцији, после распуцавања победио је са 27 поена Никола Ђоковић из Горњег Милановца. Следе  Јован Илић из Ариља са 26 и Добросав Радовић из Ариља са 18 поена.

Свеукупни победник у поједничној конкуренцији је Добросав Радовић из Горњег Милановца. За награду је добио ловачки карабин. Награда за фер плеј припала је екипи  „Брајићи“ из Горњег Милановца.

Учесници ловног стрељаштва у Радановцима

Такмичење у гађању из ваздушне пушке  имало је две категорије. У конкуренцији ловачког подмладка победник је  Филип Ђуровић са 84 поена.  Александра Марковић била је друга са 80, а Лука Ралић трећи са 77 поена. Сви су из Kосјерића. Међу сениорима први је  Зоран Лапчевић из Kосјерића са 94 поена. Владимир Kорићанац из Kаоне код Лучана је други са 91-им, а  Радован Павловић из Ариља трећи са 89 поена.

Након додела награда – заједнички ручак

Награде,  пехаре, медаље, дипломе  и захвалнице на заједничком ручку уручили су председник општине Kосјерић Жарко Ђокић и председник ЛУ Kосјерић Мирослав Јовановић.

Генерални спонзори 25. манифестације „Лајковача 2019“ били су општина Kосјерић, Застава Оружје из Kрагујевца и Први партизан из Ужица

 

                                            ДОГОДИНЕ И ЛЕТЕЋЕ МЕТЕ

-Такмичење је протекло без икаквих проблема. Хвала свима који су дошли на „Лајковачу 2019. За идућу годину планирамо да у програм уведемо и такмичење у гађању летеће мете, односно глинених голубова- каже Миросав Јовановић, председник Организационог одбора овогодишње манифестације у Радановцима.

                                                         Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − пет =

Pin It on Pinterest