Јуче поподне  је  изненада  у 84. години преминуо Миодраг Тришић – Мијо, истакнути бајинобаштански привредник, друштвени и спортски радник. Смрт га је затекла на функцији председника Општинскиг одбора удружења бораца НОР-а Бајине Баште. Рођен је 14. маја 1936. године у Вишесави, од оца Радисава и мајке Зорке.

Миодраг Тришић - Мијо
Миодраг Тришић – Мијо

 

Основну школу и машинбраварски занат завршио је у Бајиној Башти. Радио је најпре у „Металцу“, а потом у Електричном предузећу и „Електроизградњи“ у Бајиној Башти као водећи мајстор и руководилац оперативе. Као висококвалификовани мајстор био је члан стручне екипе београдског „Енергопројекта“ која је две године радила на електрификацији западне Нигерије. Био је десет година успешан директор Предузећа за путеве у Бајиној Башти. Био је делегат на 9. конгресу СКЈ 1969. године, члан Општинске конференције и Општинског комитета Савеза комуниста, делегат у Скупштини Србије и у једном мандату председник Општинског већа Савеза синдиката Бајина Башта. Био је и председник Општинске организације Црвеног крста и председник Ауто-мото друштва „Аца Стаменић“ из Бајине Баште. Вишеструки је давалац крви. Играо је фудбал скоро пуне две деценије и био дугогодишњи капитен бајинобаштанске Слоге. По завршетку фудбалске каријере био је председник Извршног одбора и Скупштине ФК Слога.

Миодраг Тришић – Мијо биће упамћен и по огромној енергији коју је уложио у спровођењу бројних активности општинског удружења бораца НОР -а .

Миодраг Тришић- Мијо биће сахрањен сутра (20. јануара) у 13 часова на бајинобаштанском гробљу.

 

ББ глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 3 =

Pin It on Pinterest