Велики таленат из Бајине Баште ЛАЗАР ЖИВАНОВИЋ У УЖИЧКОЈ СЛОБОДИ

лазар живановић и денис илић на промоцији у СлободиЛазар Живановић и Денис Илић на промоцији у Слободилазар живановић и денис илић на промоцији у Слободи

 

Градић на Дрини  познат је фудбалски расадник на мапи Србије. Све је почело после Другог светског рата са тројицом чувене браће Милошем, Милорадом и Бором Милутиновићем. Из тог места касније су до репрезентације и интернационалне сцене стизали Милан Лане Јовановић, Радиша Илић и актуелни штопер Наполија Никола Максимовић.

У последње две године у овдашњој Слоги пажњу на своје фудбалско умеће скренуо је Лазар Живановић (18).

                                                                        ПАО ДОГОВОР СА СЛОБОДОМ

Фудбалски стручњаци су брзо запазили Лазарево фудбалско умеће. Стизале су понуде са више страна. Одлучио се да прихвати ону из Ужица.

Лазар Живановић

 

– Постигао сам договор са српсколигашем Слободом 15. јуна. Знам да је та средина позната по томе што пружа велику прилику младим играчима за њихову афирмацију. Надам се да ћу, попут многих њених асова, стићи до велике фудбалске позорнице – вели Лазар Живановић

–  Са шест година почео сам да тренирам заједно са две године старијим братом Алексом у Слоги код тренера Обрадина Камберовића. Уследио је прелазак у Космос код тренера Срђана Сладојевића где сам остао три године. После годину дана одсуствовања из фудбала, вратио сам се у Слогу код Ивана Максимовића и Дејана Тимотијевића са којима сам радио две године. У старијим кадетима учитељ ми је био Марко Мојковић. У пролећном делу 2019. године прикључен сам сениорском тиму Слоге коју је водио Владислав Росић. Ангажован сам и у футсалу. Успео сам да постанем репрезентативац Србије за селекцију до 19 година. За њу сам наступао пет пута и дао три гола- каже Лазар Живановић.

Тренер Росић пружио му је прилику да дебитује на припремној утакмици против Слободе у Ужицу. Од тада постао је стандардни првотимац у улози офанзивног везног и полушпица. Уз добре игре и асистенције, постигао је и 11 голова.

                                                                                           М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest