Скупштина Спортског савеза: Бројне активности у 2018. години

ByББ ГЛАС

28. децембар 2018.
Редовна Скупштина спортског савеза Бајина БашзаУсвојен извештај о раду Спортског савеза за 2018.

На седници Скупштине Спортског савеза општине Бајина Башта одржаној 26. децембра усвојен је узвештај о раду те спортске асоцијације за 2018. годину. Подносећи извештај, уз пропратне илустрације показане путем видео бима, председник Спортског савеза Петар Ракић набројао је све активности у извештајној години.

-Годину смо започели успостављањем сарадње са Предшколском установом „ Невен“ у којој је Дејан Тимотијевић стартовао са држањем спортских часова за око 180-оро деце. Часови су лепо прихваћени па су убрзо постали најомиљенији. Потом смо организовали предавање везано за спорт. Предавач је био наш суграђанин  професор Марко Стојадиновић, кондициони тренер фудбалске репрезентације Србије- каже Петар Ракић.

После тога, у  време школског распуста, одржан је турнир за ученике основних школа. И он је изазвао интерес, како екипа, тако и навијача.

-По први пут у Бајиној Башти организован је Сајам спорта на коме су учешће узели скоро сви клубови, чланови Спортског савеза. Манифестација је лепо прихваћена и од грађана па ћемо наставити да је одржавамо. За њено одржавање добили смо похвале од Спортског савеза Србије-истиче Петар Ракић.

Спортски савез помогао је одлазак такмичара на трибалион трке, одржавање  пролећног кроса Радио телевизије Србије, организовање трибалион трке на Тари, карате турнира, забавне атлетике за предшколце и уличног турнира у одбојци.

-Посебно место  у нашим активностима представљале су припреме и одлазак на 55. МОСИ игре у Прибоју. Са 90 учесника били смо трећа општина по масовности. Имали смо доста успеха. Репрезентација града у футсалу освојила је златну медаљу, каратисти су донели седам медаља, риболовци су узели бронзану медаљу. Поднета је кандидатура за МОСИ 2020. године, али  је Скуштина тих Игара већином гласова одлучила да се оне одрже у Новој Вароши- наглашава Ракић.

Једна од активности везана је за одржавање Меморијалног турнира „Војо Гавриловић“. Такође у баскету уприличен је улични турнир. У Пилици је одржан Дан спорта за сеоске школе са подручја  општине. Пружена је помоћ у реализацији мини олипијаде „Треће доба“ за Златиборски округ. Делегација СС Бајине Баште посетила је Спортски савез Србије и ишла на Сајам спорта у Београду.

Од планираних активности за 2018. годину није реализована градска бициклистичка трка и пешачка тура за намлађе.

На истој седници усвојен је финансијски извешта за 2017. годину. Александар Аксентијевић затражио је да се та тачка скине са дневног реда јер је извештај  раније прошао кроз контролне органе па нема сврхе да се он нађе на дневном реду.  Појашњење је дао генерални секретар Спортског савеза Урош Ђокић. Након тога чланови  Скупштине већином гласова, 5 је било за Аксентијевићев предлог, одлучили су да се извештај нађе на дневном реду.

Лука Митровић и Зоран Радовановић, представници КК“Бајина Башта“ и ФК Соко изразили су незадовољство финансирањем нихових активности у претходним годинама. Радовановић се пожалио на привремено ускраћивање термина за коришћење терена и захвалио председнику Ракићу што је својим залагањем омогућио да ФК Соко ипак добије термине за  тренинге.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest