Најбољи спортисти у 2020. – МАРКО, МИЛИЦА, МАША И ФК СЛОГА

Marko Marjanovic, najbolji sportista 2020 (1)Кајакаш Марко Марјановић, најбољи спортиста у 2020.Marko Marjanovic, najbolji sportista 2020 (1)

Спортска ревија Бајина Баште „ББ журнал“ извршила је избор најбољих спортиста општине Бајина Башта у 2020. години. За најбољег спортисту проглашен је кајакаш КК Дрина Марко Марјановић. Најбоља спортисткиња је Милица Аћимовић , одбојкашица ОК Дрина. Најбољи млади спортиста је Маша Селинић, каратисткиња КК Омладинац. Епиитет најбољег клуба припао је ФК Слога.

Majbolja sportistkinja Milica Acimovic
Милица Аћимовић, најбоља спортисткиња
Masa Selinic
Маша Селинић, најбоља млада спортискиња
ФК СЛОГА НАЈБОЉИ КЛУБ
ФК СЛОГА, НАЈБОЉИ КЛУБ

Проглашени су и најбољи спортисти за 2020. годину у 12 спортских грана. У фудбалу то је Милун Божић ( ФК Слога), у кошарци Петар Марковић (КК Студент), у одбојци Тијана Јанковић ( ОК Тара), у атлетици Тијана Карадаревић ( АК Аутоцентар), у аутомобилизму Горан Рабасовић ( Рабас моторспорт), у кајаку Андрија Живановић ( КК Дрина), у каратеу Јана Печеница ( КК Омладинац), у шаху Зоран Милошевић ( ШК Бајина Башта),у планинарству Слађан Благојевић ( ПК Тара), у стрељаштву Михаило Рогић ( СД „Јовановић Раденко Раша“), у коњичком спорту Душан Миловановић ( КК Дора) и у спортском риболову Миломир Марјановић ( ОСР Младица).

УРУЧЕЊЕ ПРИЗНАЊА

Због вирусне епидемије, ванредне ситуације у општини Бајина Башта , забране окупкјања више од пет особа у затвореном простору, традиционална свечаност „ББ журнала“ на којој се додељују признања најбољим спортистима, овај пут неће се одржати у планираном термину. Одложена је за касније и биће одржана када то епидемијске прилике буду дозволиле.

БОЖИДАР МАРКОВИЋ СПОРТИСТА ДЕЦЕНИЈЕ

Bozo Markovic, sportista decenije (1)

ББ журнал за спортисту деценије (2010-2020)  изабрао је атлетичара АК Аутоцентар Божидара  Марковића. Марковић је у протеклих десет година имао сјајне резултате  у скоку у вис како у млађим категоријама, тако и у сениорској конкуренцији. Члан је сениорске репрезентације Србије, вишеструки  је државни првак на отвореном и у дворани, вишеструки је победник  МОСИ и актуелни рекордер тих Игара. Његов лични рекорд је 2,11 метара и тај га резултат тренутно сврстава на 157. место у свету. Више пута биран је за спортисту општине Бајина Башта у избору Спортског савеза општине и „ББ журнала“. Од почетка тренер му је професор Јован Ђурић, а касније му је помагао и Ференц Камаси. Марковић је професор спорта и физичког васпитање.. Завршио је мастер студије. Сада је на докторским студијама.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest