КК Дрина: УСПЕШНИ ОКТОБАРСКИ НАСТУПИ

Кајак клуб Дрина, Бајина БаштаКајакаши Дрине на такмичењу Европског купа у Словенији Кајак клуб Дрина, Бајина Башта

У октобру 2022. године Кајак  клуб Дрина из Бајине Баште имао је три успешна наступа, један на  домаћој и два на међународној сцени. Најпре су Дринини представници такмичили се на Октобарском меморијалу у Краљеву.  У пионирској конкуренцији  Матеја Лукић освојио је 1.место,  Виктор  Деспотовић 2,  Андрија Цветановић 7. и Наум Вељановски 8. место. И пионирке су биле  добре. Уна Лукић заузела је 1. место,  Софија Миливојевић 2,  Невена Стојановић 4.  Дринине кану пионирске женске и мушке посаде у Ц2 заузеле су 1. места. Посаде су чинили Уна Лукић- Софија Миливојевић, Матеја Лукић-  Виктор Деспотовић.

Кајакаши Дрине

– И у кадетској кајакашкој конкуренцији наши  такмичари били су успешни. Сара Ђурђић пласирала се на 1. место, Ивана Јеремић на 4,  Вељко Чолић на 2.и  Богдан Ђурић на 3. место.  Међу јуниорима Никола Миловановић заузео је 2. место. У сениорској конкуренцији победила је Јелена Кнежевић – каже секретар клуба Милутин Лукић.

На Љубљанском  маратону  у класику на стази дугој 5,5 километара  у конкуренцији кајакашица до 12 година старости Уна Лукић је победила. Резултат јој је био одличан и трећи је по вредности  у категорији две године старијих кајакашица. Софија Миливојевић  заузела је друго место. У сениорском  узрасту Јелена  Кнежевић  је победила  у трци на 15,5 километара.

M.Aндрић

ЕВРОПСКИ КУП

На такмичењу у оквиру Европског купа у Словенији  у спринту на 800 метара Богдан Ђурић освојио је 4, место, Матеја Лукић 8, Вељко Чолић 9.  У екипној конкуренцији 3 x K 1 Дрини је припало друго место.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest