КК Дрина, првенство Србије – УСПЕХ КАДЕТА И ПИОНИРА

Кајакаши Дрине успешни на првенству СрбијеДетаљ са првенства Србије у Бајиној Башти

 

На првенству Србије у кајаку на дивљим водама за кадете и пионире, одржаном у Бајиној Башти, представници КК Дрина имали су добре резултате. У тимским вожњама у класику и спринту  3 x К 1 бајинобаштанске посаде освојиле су прва места. У појединачним тркама кадет Марко Јовић заузео је прво место, а пионир Лука Веизовић друго. Пионир Андрија Живановић пласирао се на треће место. Боје Дрине у пионирској екипи бранили су Лука Веизовић, Андрија Живановић, Урош Марјановић, Богдан Ђурић, Никола Миловановић, Давид Симић и Сара  Ђурђић. Кадетску екипу чинили су Марко Јовић, Бојан Јанковвић, Дарко Петровић и Далибор  Милић.

-Наш клуб наставља са традицијом добрих резултата на првенствима Србије у појединачним и тимским тркама у спусту и то у обе дисциплине, спринту на 300 метара и класику на 2,5 километара. После здравствених проблема нашег председника  Милана Мандића, његову дужност  успешно обавља млади Богдан Стојановић. Са кајакашима и кајакашицама , као тренери, радимо ја и Зоран Петровић -каже тренер Раде Веизовић.

Кајакаши Дрине, кадети и пионири са тренером Веизовићем
Кајакаши Дрине са тренером Радом Веизовићем

Дринини кајакаши имали су запажена учешћа на Европском првенству у Скопљу за млађе сениоре и јуниоре. У појединачним тркама Марко Јовић се пласирао на 18. место, а Матија Веизовић на 21. У тимској трци њих двојица заједно са Аленом Тахировићем из Новог Пазара донели су Србији 6. место. Ти резултати су им омогућили да стекну право за националну категоризацију. На Евро купу у Чешкој у  јуниорској конкуренцији Јовић и Веизовић поделили су 4. и 5. место. У генералном пласману  за сениоре Јовићу је припало  5. а Веизовићу 7. место. Учествовали су и на Светском сениорском првенству у Швајцарској. У појединачним тркама Јовић је био 49, а Веизовић 52. У тимској вожњи, заједно са Сретеном Биљићем, некадашњим кајакашем Дрине, освојили су 12. место. У Светском купу у Бањалуци Јовић је стигао на циљ 27. А Веизовић 32.

М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest