Каратисти КК Тара из Бајине Баште на СП у Каловим ВаримаКаратисти КК Тара из Бајине Баште на СП у Каловим Варима
Душан Радовановић на постољу са бронзаним одличјем

Млади каратиста Kарате клуба Тара из Бајине Баште Душан Радовановић, ученик четвртог разреда ОШ “ Рајак Павићевић“, освојио је бронзану медаљу на Светском Шотокан првенству одржаном у граду Kарлове Вари из Чешке. Он је био члан Тариног шесточланог тима који је право одласка на то велико такмичење, у коме је учествовало око 1.300 такмичара из 35 држава, стекао након добрих резултата на првенству Србије.

-Био сам најмлађи члан у екипи Таре. Нисам очекивао да ћу у јакој конкуренцији  бити међу најбољима. Ређао сам победе у борбама и стигао до бронзане медаље и свог највећег успеха- каже Душан Радовановић.

Душанов отац професор Драган Радовановић, бивши европски првак и вицешампион света у каратеу, на Светском превнству у Kарловим Варима био је у улози државног селектора за јуниоре.

-Искрено речено, нисмо очекивали да ће Душан бити наш најуспешнији представник на његовом првом великом такмичењу. Медаља ће пуно значити њему, али и свима нама из клуба. Биће то подстрек да се још боље ради. Сам одлазак на Светско првенство шест младих каратиста је огроман успех за KK Тару- вели њен  тренер Драган Радовановић.

Матеја Рајић и Марко Јаковљевић елеминисани су у другом колу. Прво коло нису успели да прођу Стефан Радовановић, Нела Радивојевић и Матеја Јосиповић.

Светско првенство у Чешкој  било је одлично организовано. Привукло је пуно гледалаца, а трајало је од 11-13. октобра.

                                                                                                                         М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest