Фудбал: Милан Милановић наставља каријеру у Украјини

Милановић који је поникао у ОФК Космосу наставља кафријеру у УкрајиниМИЛАН МИЛАНОВИЋ

Милан Милановић (23)  из Бајине Баште направио је прве фудбалске кораке у тадашњем ФК Космос код тренера Срђана Сладојевића. Истицао се међу својим вршњацима па је запао за око скаутима . Са 14 година обрео се у Црвеној звезди. У том клубу провео је четири година. Као старији омладинац заиграо је за ОФК Београд одакле је дошао у Слободу из Ужица. Ту  је шест месеци носио дрес омладинског тима  па потом постао првотимац у сениорској селекцији која је играла у Првој лиги Србије. Добре игре одвеле су га у суперлигаша Јавора из Ивањице где је провео годину и по дана. Најчешће је играо десног бека до доласка у Слободу. Тренер Предраг Ристановић прекомандовао га је на позицију задњег везног где се одлично показао.

–  Све је било добро до повреде скочног зглоба и паузе од два месеца. Нови тренер више није рачунао на мене. Са Јавором сам имао уговор до краја 2019. године. Међутим, клуб није испоштовао  своје обавезе према мени па сам затражио раскид уговора. Арбитражни суд Фудбалског савеза Србије  је донео пресуду у моју корист.Тако сам постао слободан играч, али је пресуда стигла недавно када су првенства почела у свим земљама- каже Милан Милановић.

Средином септембра Милановићу је стигла понуда из Украјине од тамошњег друголигаша  Волин лутка. Одмах је отпутовао и потписао двогодишњи уговор. Клуб се бори за улазак у Прву лигу Украјине. На половини јесење сезоне заостаје за водећим  клубом три бода али има утакмицу мање.

                                                                                                             М.А.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest