ФК Слога – ПРЕДСЕДНИК ЖИВКОВИЋ НАЈАВИО ОДЛАЗАК

Стручни штаб Слоге са председником ЖивковићемСтручни штаб Слоге са председником ЖивковићемСтручни штаб Слоге са председником Живковићем

Када је пре четири године Слога била у тешком стању, оптерећена са дугом од шест милиона динара и великом неизвесношћу како даље, било је тешко наћи  човека који  би се прихватио дужности председника клуба. Помало неочекивано на то место дошао је Предраг Живковић. Многи су тада сумњичаво вртели главом не верујући да ће моћи да донесе бољитак. Још више се са неповерењем гледало када је Живковић најавио потпуну консолидацију клуба и  пласман у Српску лигу у току његовог четворогодишњег мандата.

– Ја и моји сарадници јасно смо дефинисали шта треба радити  по етапама да би Слога изашла из проблема и стала на здраве ноге. У финансијском делу успели смо да дугове санирамо. Поставили смо за цињ да нам млађе селекције раде много боље и да што више играча из њих стиже до првог тима. После две године, кренули смо да испунимо обећање да ће град добити српсколигаша. У првом покушају  изгубили смо трку са Слободом из Ужица, а већ наредне године постали смо чланови Српске лиге Запад. Ту смо јесенас имали одличан резултат. Са 25 бодова нашли смо се при врху табеле са заостатком од шест корака у односу на лидера Слогу уз Пожеге- каже председник Слоге Предраг Живковић.

Predsednik Sloge Predrag Zivkovic
Предраг Живковић

Већи ранг тражи и више средстава. Председник Живковић се и ту  добро снашао па је уместо скупих појачања, вратио у клуб некадашње Слогине играче који су играли у другим клубовима.

–  Слоги сам дао колико сам могао и умео заједно са сарадницима. Међутим, Српска лига је нешто што кошта много више од зонског ранга. Од општине, преко Спортског савеза, и даље добијамо око пет милиона динара . То је нешто мање од половине потребних средстава. За нормалан рад клуба мора се обезбедити  око 12 милиона динара на годишњем нивоу. Изгураћемо некако пролећну полусезону. Моја је намера да се у јуну повучем са места председника Слоге и препустим ту дужност некоме ко ће моћи да обезбеди више средстава неопходних за функционисање клуба- истиче Предраг Живковић.

Ткст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest