Планинари Таре у акцији обележавања стаза

Планинарски клуб Тара из Бајине Баште у претходне три године прошао је успешно са своја три пројекта код Министарства одбране Републике Србије. Они су се односили на алпинизам, кањонинг и спасилаштво. Ове године код истог министарства прошао је још један пројекат ПK Тара. Реч је о пројекту под називом “На првом путу – Тара 2019“. За њега је добијено 264,5 хиљада динара.

ПК ТАРА - Детаљ из рада едукативне радионице
Из рада едукативне радионице

 

–  Средства су намењена за трасирање и маркирање планинарских стаза на Тари. Акције смо извели током два викенда у новембру. Добро обележавање планинарских стаза вишеструко је значајно. То доприноси бољој туристичкој понуди, сигурности корисника и заштити животне средине. Пре трасирања и обележавања стаза, одржали смо едукативну радионицу на којој су планинари упознати са техником трасирања, маркирања планинарских стаза и употребом ГПС уређаја – каже Ненад Лечић, координатор при ПK Тара, члан Општинског већа задужен за спорт и животну средину.

Планинарски клуб Тара са обележавањем планинарских стаза почео је 2015. године и до сада је трасирао и маркирао њихов већи број у укупној дужини од 290 километара.

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =

Pin It on Pinterest