Са промоције Пјевићеве седме књиге афоризама у галерији Установе КултураСа промоције Пјевићеве седме књиге афоризама у галерији Установе Култура

 

У галерији Установе „Култура“ представљена је седма књига афоризама Предрага Пјевића, Бајинобаштанина по рођењу, који као пезионисани пуковник живи у Београду а често и радо долази у свој родни град. О књизи је говорио Обрад Додић док је аутор казивао своје афоризме. У  занимљивом и садржајном програму учествовали су и др Милан Живановић који је прочитао неколико својих афоризама, и Павле Ђуровић, који се представио као талентовани песник, афористичар и музичар.

Нова књига Пјевићевих афоризама под једноставним, али и провокативним насловом „Непознати починиоци“, као и претходне, изашла је у оквиру библиотеке „Јежев афоризам“.

Пјевићеви афоризми су опомињући, али свакако и бунтовни, искрени, критички, истовремено питки и шеретски. Све у исти мах, са различитом тематиком, али се опет све своди на наше актуелне теме и дилеме, на нашу стварност у времену хаоса и „померених друштвених норми и вредности“.

Тако писац у овој својој књизи каже: „Нема веће крађе од оне која је озакоњена“, „Шта ће Србима зуби када никоме не смеју да их покажу“, „Власт и од промашаја направи пун погодак“, „И када састављамо крај са крајем, видимо да су оба неразвијена“, „Какав нам је наталитет, ускоро ћемо увозити роде“.

Читајући кратке и језгровите поруке Предрага Пјевића, имамо заиста довољно разлога да верујемо да ће његови афоризми, и после ове седма књиге, наставити да живе, све до своје бесмртности.

 

                                                                                                       О.Д.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest