УГ„Дрина етно-арт“- Слике и скулптуре у галерији „Културе“

ByББ ГЛАС

14. децембар 2021.
Изложба, Установа Култура, УГ Дрина етно артВелико интересовање за изложбу Изложба, Установа Култура

Након великог успеха на Смотри ликовног стваралаштва аматера Златиборског округа у Ариљу, Удружења ликовних стваралаца  „Дрине етно-арт“ из Бајине Баште је  у галерији Установе „Култура“ приредило традиционалну изложбу слика и скулптура. Тиме је, како је истакао директор „Културе“ Милован Јездић, настављена успешна сарадња Установе „Култура“ и Удружења „Дрина етно-арт“.

Са отварања изложбе у галерије Култура
Са отварања изложбе

Изложба - УГ Дрина етно арт

Иначе, ово Удружење је до сада имало учешће на око 50 колективних и самосталних изложби, као и у раду више ликовних колонија и других смотри ликовног стваралаштва. Њихови радови су освајали бројне награде, као и пласмане на републичке смотре.

Бајинобаштанским љубитељима ликовне уметности, који су у необично великом броју били присутни на отварању изложбе, овога пута су своје радове представили 17 уметника, 13 из Удружења и четири пријатеља из Ужица и Пожеге.  Међу њима су три скулптора: Горан Радовановић, Милоје Васић – Русија и Мирко Узелац, и сликари: Данијела Марковић, Драган Перовић – Реј, Драгана Васић, Мира Петаковић, Момчило Стевановић, Војислав Станојчић, Владисав Биљић, Бојан Илић, Горан Екмешчић, Дарко Петровић, Мира Марковић, Слађан Игњатовић, Соња Гајић и Филип Илић.

– Разноликост техника, нивоа ликовног образовања, стилова и изражавања уметничког набоја незаобилазно је богатство које негују оваква удружења, баш као што су то и овакве изложбе – истакао Владисав Биљић, председник Удружења „Дрина етно-арт“.

О. Додић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest