Управник ловишта Милан Леонтијевић и ловочувари Милоје Чворовић и Зоран Петковић

У  извештају о раду Дисциплинске комисије  Ловачког удружења Соко из Бајине Баште за 2021. годину  наведено је да су због криволова кажњена три ловца са искључењем  на одређено време  у трајању од по пет година.

-Удружење настоји да искорени појаву незаконског лова на подручју нашег ловишта.  Ипак, и даље се повремено појављује  криволов. На основу правилника  о дисциплинској  и материјалној одговорности чланова Ловачког удружења Соко, Дисциплинска комисија изрекла је казне  искључења из Удружења на по пет година за  Радојицу Бошњаковића, Николу Лукића и Драгољуба Јевтовића – каже управник ловишта Милан Леонтијевић.

У атару Костојевића 6.фебруара текуће године забележен је нови случај криволова . Ради се о одстрељеној срни старој око две године. Погођена је ситном сачмом  у пределу врата и главе у дану када је лов био дозвољен само на лисицу.

-Један мештанин из Костојевића пријавио нам је да је срна убијена у криволову. Представници полиције и  ЛУ Соко одмах су изашли на лице места. Истрага о овом криволову је у току. Током прошле године срнећа дивљач  је пуно страдала и на друге начине.  Тако, на промер, у саобраћају страдало је 21 грло, а од паса луталица седам грла- вели Зоран Петковић, ловочувар у ЛУ Соко.

На подручју Бачеваца и Зарожја

ЛОВ НА ПРЕДАТОРЕ 19. ФЕБРУАРА

У жељи да смањи број предатора који наносе штету у ловишту, 19.фебруара  биће одржана велика акција на подручју Бачеваца и Зарожја. Ловиће се вук, шакал и лисица. Очекује се учешће  великог броја ловаца. За одстрељеног вука,  ловац ће  бити ослобођен плаћања годишње чланарине.  За одстрел  шакала, чланарина ће бити умањена 50 посто. За сваку одстрељену лисицу награда је 500 динара.

Прошле године изведена је иста акција на истом делу ловишта. Тада су одстрељена два шакала и седам лисица.

Текст и фото:М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest