У петак, 30. октобра, преминуо је Мирослав др Нешковић – Жућо, стоматолог из Бајине Баште и бивши народни посланик у Скупштини Србије.

Рођен је у Биосци 1954. године. Основну школу завршио је у Биосци, гимназију у Ужицу, а стоматолошки факултет, на ком је специјализирао стоматолошку протетику,  у Београду.  Као млад стоматолог радио је у Дому здравља у Бајиној Башти и потом  пет година био  директор Дома здравља.  За то време значајно је унапредио организацију рада и изборио се за набавку најмодерније медицинске опреме, а рад теренских амбуланти био је међу најбољима у Златиборском округу.  Приватном стоматолошком праксом се почео бавити 1987, најпре у породичној кући, а од 1995.  у новом објекту, који је убрзо прерастао у Поликлинику, која је после доношења   Закона о здравственој заштити угашена. Власник је три стоматолошке ординације у Бајиној Башти и Ужицу.

Од 1993. до 2000. године, у два мандата, био је посланик у Скупштини Србије, са листе Српске радикалне странке, чији је члан од њеног оснивања. Био је двадесет дана председник општине у марту 2014. године.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest