Одређена локација за Топлану на био масу: Градња почиње ове јесени

 

Будућа Топлана на био масу биће смештена на простору садашње Школске топлане

Кад се пре неколико година повела прича о градњи топлана на био масу у Србији, општина Бајина Башта била је међу првима која је ушла у програм изградње таквог објекта. Радило се убрзано тако да је бајинобаштанска општина била понајдаље одмакла у неопходним пословима.

-До застоја је дошло кад се јавио проблем цевовода и локације. Претходно смо имали одлуку Скупштине општине да идемо у кредитно задужење. До тога није дошло јер смо у међувремену добили чврсте гаранције од председника Републике и Канцеларије за јавна улагања да ће она финасирати комплетну градњу Топлане на био масу у Бајиној  Башти, која је према прорачунима требало да кошта два милиона евра. Захвајујући томе, Општина неће ићи у кредитна задуживања. Што се тиче нас, ми имамо задужење за цевовод од Бекоа ка Улици Браће Нинчића- каже председник општине Радомир  Филиповић.

Према његовим речима очекује се да Топлана на био масу буде готова за годину дана. Биће смештена у простору садашње Школске топлане.

-Из Канцеларије за јавна улагања дошли су пројектанти и обишли локацију будуће Топлане на био масу. Они ће нам урадити и комплетну пројектну документацију од машинског до грађевинског дела. Наша је обавеза да пронађемо техничку документацију постојеће Школске топлане. Очекујемо да ће већ после два месеца бити све папиролошки одрађено тако да би градња Топлане требало да почне током јесени- вели председник Филиповић.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest