Ивана Лазаревић, добитница средстава за самозапошљавање

По завршетку  конкурса Службе националног запошљавања  Филијале Ужице, за доделу субвенција за самозапошљавање, обављено је потписивање уговора  са онима који су их добили. Међу њима било је и 13 лица са подручја Бајине Баште. Они су уговоре потписали 10. маја у бајинобаштанској Служби запошљавања.

-Конкурс је трајао од 22. фебруара до 22. априла. Из општине Бајина Башта конкурисало је  68 лица. Од тога 11 их је добило средства  за покретање сопственог бизниса у износу од  200.000 динара. Два инвалидна лица добила су средства од по 240.000 динара. Они до 17. јуна треба да региструју своју делатност. Уговорна је обавеза да морају радити најмање годину дана. Уз град Ужице општина Бајина Башта показује нејвећи интерес за добијање средстава намењених самозапошљавању. На подручју које покрива наша Филијала конкурисала су 203 лица. Субвенције је добило њих 73-оје. Штета је што не можемо да подржимо бар већину оних који конкуришу. У пракси  средства су довољна за једну трећину  заинтересованих-каже Милија Веснић, организатор програма запошљавања из Филијале Ужице.

Из општине Бајина Башта средства за субвенцију за самозапошљавање су добили: Ивана Ракић, Вјера Сарић, Ирена Матић, Светлана Василијевић, Радојка Голубовић, Јулијана Благојевић, Маријана Спасојевић, Миломир Вукашиновић, Дијана Ђукић, Драгица Марковић, Дана Ковачевић, Ивана Лазаревић, Крста Савић.

                                                               Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest