Риболовци уживали на језеру Заовине

У организацији ОСР Младица 20. јуна, на језеру Заовине на његовом делу званом Јелисавчићи, одржан је 71. Куп Бајине Баште у риболову. У пецању удицом на пловак такмичило се 12 екипа из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Учесници риболовачког КУП-а Бајине Баште
Учесници риболовачког КУП-а Бајине Баште

Током три сата пецања највише успеха имала је екипа Липљана из Пљеваља. Друго место припало је  ООСР  Дринско језеро из Малог Зворника, а треће  ООСР Скрапеж из Косјерића. Пљевљаци су  имали 9  секторских поена и укупно 8.870 грама упецане рибе. Малозворничани су уз 11 секторских поена упецали 7.350 грама рибе, а Косјерићани су имали 12 секторских поена и улов од 7.645 грама рибе.

Победничка екипа Пљеваља
Победничка екипа Пљеваља
Првак Стазе
Првак Стазе
Екипа ОСР Бајина Башта
Екипа ОСР Бајина Башта

-Много смо задовољни са пријемом у Бајиној Башти.Желимо да се захвалимо организатору на одличној организацији. Посебно нам је драго што смо први пут успели да освојимо Куп Бајине Баште иако долазимо много година. У наш град понели смо и велики прелазни пехар који ће остати код нас до идућег такмичења у Бајиној Башти.  Верујем да ће се наше дружење и спортско надметање у риболову  наставити  на обострано задовољство- каже капитен победниче екипе Липљана из Пљеваља- Рамиз Талић.

Екипа ОСР Младица из Бајине Баште освојила је 8. место. Њени чланови Миломир Марјановић, Жељко Вуковић и Дарко Живановић упецали су укупно 5.470 грама рибе. Они рекоше у шали да је то напредак с обзиром да су лане били последњи.

Иза прве три пласиране екипе следе  ООСР Лим Стари Град из Прибоја,  КСР Косјерић,  ООСР Лим Пријепоље,  ООСР Бјелица Лучани,  СРД Дрина Братунац, ООСР Дрина 1 Лозница,  КСР Пловак Ариље и  ООСР Дрина 2 Лозница.

Првак стазе је Ратко Ристић из косјерићког Скрапежа. Друго место припало је Жељку Вуковићу из бајинобаштанске Младице, а треће  Асаду Талићу из пљеваљксог Липљана.

Пехаре, медаље и захвалнице најуспешнијим екипама и појединцима уручили су председник ООСР Младица из Бајине Баште Миломир Марјановић и директор НП Тара Драгић Караклић.

Мајице "Сасвим природно" - поклон Јована Мемедовића
Мајице „Сасвим природно“ – поклон Јована Мемедовића

Познати телевизијски новинар РТС-а, аутор чувене емисије „ Сасвим природно“, почасни грађанин Бајине Баште Јован Мемедовић  уручио је пригодне мајице најбољима из три сектора.

Текст и фото: М.Андрић

РИБОЛОВЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ТАРОМ

-Такмичење је протекло у фер и спортској атмосфери. То је важно, а још је важније да је риба добро радила и да су сви такмичари имали улов. Сви су одушевљени лепотама НП Тара и језера Заовине. Временске прилике су биле наклоњене риболовцима. После  такмичења у Дому извиђача  имали смо заједнички ручак. Захваљујемо екипи из Братунца која нам је поклонила бардак за воду са њиховим знаком. Хвала свим члановима Организационог одбора ове манифестације и судијама  Слободану Михаиловићу, Милошу Јелисавчићу, Младену Михаиловићу и Оливеру Ђурићу на добро обављеном послу –  вели председник ОСР Младица Миломир Марјановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *