Радови на делу пута Гвоздац- Овчиња

 

Пут Бачевци – Гнила Присека  је врло значајан јер повезује пет месних заједница, Бачевце, Оклетац, Гвоздац, Овчињу, Зарожје. Уједно је то најкраћи пут из Подриња ка Ваљеву и Београду – каже председник МЗ Бачевци Милојко Милосављевић

 

Стара идеја да се изгради пут Бачевци-Ладна вода- Гнила Присека, дуг 20 километара , почела је да се реализује 2006. године. Тада је урађен пројекат а потом асфалтирано првих шест километара и на томе се стало.

-Иницијативу за пројекат дала је Месна заједница Бачевци заједно са Шумским газдинством Борања из Лознице, које газдује шумама на подручју куда иде траса пута. Ове године у августу почели смо нове радове. Ради се на читавој преосталој деоници. Шири се пут на пет метара, обављају се земљани радови, врши насипање, праве пропусти и одводни канали. Уколико времнски услови дозволе, до Нове гдине асфалтираћемо 1,5 километара,  а преостали добиће асфалтну траку у наредне 2-3 године-каже председник МЗ Бачевци Милојко Милосављевић.

Треба рећи да је он својим радом и залагањем доста допринео да надлежно министарство Републике Србије одобри средства.

–  Општина финансира асфалтирање деонице од 1,5 километара, остале радове плаћа Министарство пољопривреде-Управа за шуме. Пут од Дрине пење се у брда изнад Дрине, а онда скоро водоравно стиже до Гниле присеке. Да би избегли велике узбрдице, на два места смо променили део трасе којом се раније ишло. Пут је врло значајан јер повезује пет месних заједница, Бачевце, Оклетац, Гвоздац, Овчињу, Зарожје. Уједно је то најкраћи пут из Подриња ка Ваљеву и Београду. Градњом овог пута, кога само назвали „Шумска магистрала“, Ваљево и Београд биће ближи за 30 километара у оносу на пут Бачевци-Рогачица- Гнила Писека- истиче Милојко Милосављевић и одаје захвалност општини Бајина Башта на великој помоћи око градње више шумских путева неопходних за сеоско подручје.

У даљим плановима радиће се пут Гробнице-Јездиновац- Трешњица дуг 19 километара. Њиме ће се повезати више села са подручја општина Љубовија и Бајина Башта. Укључиваће се на „Шумску магистралу“  па ће и део љубовијске општине имати најкраћу везу са Ваљевом.

                                                                                           М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *