Постављање плоча на Градском тргу

Радови на реконструкцији Трга „Душана  Јерковића“ у Бајиној Башти, по првобитно планираној динамици, требало је да се заврше до 1. јуна ове године. Појава вирусне епидемије умногоме је омела да тај рок буде  испоштован.Радови на Тргу -Завршетак радова до краја године

Очекује се да ће послови бити приведени крају до Нове године. Контуре реконструисаног Трга из дана у дан су све уочљивије. Почело је и толико жељено чекано поплочавање дела Трга наспрам Поштанске банке. Група мајстора фирме Бауесен из Ваљева за прва три дана поставила је 180 квадрата гранитних плоча којима ће се кретати пешаци.

Контуре реконструисаног Трга све уочљивије
Контуре реконструисаног Трга све уочљивије

Радови на градском Тргу

– Радимо строго према пројекту. Послови теку добро. Гранитне плоче су врло квалитетне . Зависно од терена, постављамо плоче различитих димензија. Користимо оне које имају величину 50 x 50 сантиметара, 50 x25 и 70 x 5- каже водећи мајстор  Дејан Дамјановић из Лознице.

Пристигле су и прве саднице које ће се наћи на местима где је то пројектом планирано.

ЗАСАЂЕНИ НОВИ ПЛАТАНИ

Радови на реконструкцији Трга „ Душана Јерковића“ у пуном су јеку. После почетка поплочавања, засађен је део нових садница који ће красити Трг. Према речима аутора пројекта реконструкције Трга Милоша Петковића, уместо дотрајалих и посечених платана засађена су три нова. Реч је о садницама старим 13 година допремљених директно из расадника. Архитекта Петковић истиче да ће се на Тргу „Душана Јерковића“ наћи и шест липа, као и неколико садница оморике. Засађивањем нових платана, уз постојеће, који нису посечени, допринеће се да Трг задржи ранију препознатљивост по зеленилу најлепшег бајинобаштанског кутка.

Садња нових платана на Тргу

 

 

                                                                                                    М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest