На 3. седници Управног одбора Удружења пензионера Бајина Башта, одржаној 24. јуна,  речено је да је ове године за бесплатан одлазак у бање, на терет Пензијско- инвалидског фонда Србије , ту могућност добио је 71 бајинобаштански  пензионер од укупно 182, колико их се јавило на конкурс. Од тога 44 су са статусом старосне пензије, 13 их је инвалидских, a 15 породичних.. Председник УП  Бајина Башта Недељко Ракић истакао је да на нивоу Савеза пензионера Србије нису задовољни како се вршио одабир кандидата за бањску рехабилитацију, да има случајева да неки пензионери  иду и по више пута, док други то право не могу годинама да остваре па ће се ту морати нешто мењати.

Пословање удружења је позитивно и тренутно на рачуну има око 130 хиљада динара.

– Због вирусне епидемије наше активности смо свели на знатно мању меру. И седнице Управног и Надзорног одбора морали смо одржавати телефонским путем. Сада је ситуација повољнија па смо почели са припремама за неке активности, пре свих, оних везаних за спортске и културне садржаје. Надамо се да ћемо бити активни и на другим пољима- казао је председник Удружења пензионера Бајина Башта Недељко Ракић.

О спортским предстојећим активностима говорили су председник Комисије за спорт и рехабилитацију Спасоје Илић, потпредседник Удружења  и председник Надзорног одбора Србо Николић

Седница УО Удружења пензионера

– Из Ваљева смо добили позив да учествујемо на Мини олимпијади  спорта, здравља и културе  трећег доба.  Договорили смо се да позив прихватимо и припремимо екипу која ће наступити у седам дисциплина, атлетици, шаху, стрељаштву, риболову, пикаду, фудбалу и кошарци. На овим, трећим по реду, играма учествоваће  представници трећег доба са подручја Колубарског, Мачванског и Златиборског округа- истакао је  Спасоје Илић.

Биће настављена и такмичења у оквиру Дринског купа. Бајина Башта је домаћин за надметања у стрељаштву и атлетици која ће се одржати 8. јула. У плану је одржавање и такмичења на нивоу Удружења пензионера Бајина Башта. На јесен следи одлазак на Олимпијаду трећег доба у Врњачкој Бањи.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest