Прва седница СО Бајина Башта

Једногласном одлуком сва 44 присутна одборника на 1. седници Скупштине општине за председника општине Бајина Башта изабрана је Весна Ђурић (СНС), дипломирани економски менаџер у здравству. На исти начин Радомир Филиповић (СНС), дипломирани економиста изабран је за заменика председника општине. Сви одборници гласали су и за избор новог председника Скупштине општине Младена Лукића (СНС), дипломираног инжењера шумарства. Радован Кремић (СПАС), предузетник, изабран је са 43 гласа за заменика председника Скупштине општине.

Весна Ђурић и Радомир Филиповић
Весна Ђурић и Радомир Филиповић
Младен Лукић, председник СО
Младен Лукић, председник СО
Радован Кремић, заменик председник СО
Радован Кремић, заменик председник СО

Прва седница Скупштине општине у новом сазиву почела је разматрањем Одлуке  о потврђивању мандата за четири нова одборника јер су на конститутивној седници остала упражњена места због оставки Марице Вуковић, Милосава Андрића  (СНС), Милоја Савића и Душице Јовановић (СПС). Уместо њих одборничке мандате добили су  Наташа Савић, Милош Косић (СНС) и Александра Лекић, Љубодраг Петровић ( СПС)

Уследило је разматрање записника са конститутивне седнице Скупштине општине Бајина Башта на кога нико није имао примедби па је једногласно усвојен.

На конститутивној седници Скупштине општине за њеног председника изабрана је Весна Ђурић и она је председавала 1. седницом тог органа. На упражњено место заменика председника Скупштине општине изабран је Радован Кремић па је он наставио да води седницу пошто је Весна Ђурић у писменој форми дала оставку на место председнице СО. Тако је створена могућност да се бира нови председник СО. Поверење је добио Младен Лукић.

У даљем раду одборници су изабрали извршне органе  општине Бајина Башта. За председника општине избрана је Весна Ђурић, а за заменика председника Радомир Филиповић, досадашњи председник. Сви избрани функционери са неколико реченица захвалили су на избору и обећали да ће радити на доборобит народа.

До промена је дошло и у саставу Административно -имунитетског одбора. Уместо Љубинка Јосиповића изабран је Новица Стојкановић. Нови члан је Александра Лекић. У састав Нормативног одбора ушли су Марина Малешевић, Душко Јелисавчић и Радомир Максимовић.

Због избора на друге дужности, дужност одборника неће обављати Весна Ђурић, Стојанка Ђурић, Љубинко Јосиповић, Драган Стаменић и Иван Марковић. На следећој седници СО биће изабрани одборници који ће их заменити.

 

НОВО ОПШТИНСКО ВЕЋЕ

По функцији чланови Општинског већа су председник општине Весна Ђурић и заменик председника општине Радомир Филиповић. Одборници су једногласно у ОВ изабрали  Стојанку Ђурић, Гроздана Биљића, Љубинка Јосиповића, Душка Милекића (СНС) и Драгана Стаменића (СПС). Филиповић, Милекић и Стаменић били су чланови  Већа и у прошлом сазиву. Кратко време у тој улози био је и Биљић.

Весна Ђурић

ПРИОРИТЕТ УНАПРЕЂЕЊУ ТУРИЗМА

Новоизабрана председница општине Бајина Башта Весна Ђурић у краћој изјави за медије рекла је:

– Године које су пред нама видим их као године развоја туризма. Као што се зна, наша општина је прелепа. Поседује велики туристички потенцијал, реку Дрину, планину Тару, језера Перућац и Заовине. Уз развој туризма, паралелно ћемо развијати инфраструктуру на подручју општине јер без ње нема ни доброг туризма. Потребно је унапредити инфраструктуру до видиковаца на Тари, манастира Раче, путном правцу према Перућцу и Кућици на Дрини. Јединствена подршка при избору одборника, налаже ми велику одговорност, не само мени, већ и свим функционерима и члановима  општинских органа. Радићемо тимски . Трудићемо се да реализујемо све корисне и позитивне идеје које иду у прилог развоја наше општине. Неће бити лако. Тешка су времена пред нама. Верујем да проблеме можемо да пребродимо заједничким радом и донесемо бољитак.

СКУПШТИНА БЕЗ ОПОЗИЦИЈЕ

Иако је Српска напредна странка могла сама да формира извршну власт у општини, освојила је 30 одборничких мандата, није се одлучила на ту варијанту. Према речима председника Општинског одбора СНС Радомира Филиповића постигнут је договор да у власти, сразмерно исказаној вољи грађана, буде свих пет странака. На тај начин оне су заједнички преузеле одговорност. То је довело да први пут од увођења вишестраначког парламетарзма у СО не  буде опозиције. Власт деле СНС, СПС, СРС, СПАС и СНП.

ОДЛУКЕ У КОРИСТ ГРАЂАНА

– Надам се да ће овај парламент доносити одлуке у корист грађана. Кад се за четири године појавимо на новим изборима треба да покажемо шта смо и како радили у повереном мандату.Српски патриотски савез ће се највише залагати за инфраструктурне пројекте,  првенствено за оне везане за туризам. Јасно је да Бајина Башта не може да се развија индустријски, али може туристички јер има огроман потенцијал- рекао је Радован Кремић.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =

Pin It on Pinterest