"Сложна браћа" у програму РТС посвећеном 100-годишњици завршетка Великог рата

 

Поводом обележавања великог јубилеја, стогодишњице завршетка  Првог светског рата, Радио- телевизија Србије снимила је емисију под називом „Тамо далеко-100 година од краја Првог светског рата“. Емитована је у ударном вечерњем термину од 21 час, а потом репризирана. У два сата и двадесет минута, кроз казивање еминентних глумаца и песму врсних певача,  испричан је део онога што је преживела Србија, њена војска и народ током трајања рата у коме је остала без трећине укупног становништа и преко 60 посто мушке популације. Част да учествује у тој емисији имала је изворна певачка група „Сложна браћа“ из Рогачице коју су чинили њен вођа Радосав Гавриловић, Радојко Алексић, Момир Радојевић, Никола Вујетић и Раде Цвијић.

Рогачица - РТС Сложна браћа- Цвијић
Цвијић са Мирославом Илићем и Радишом Урошевићем

-На хиљаде је изворних певачких група у Србији, а част да буде део емисије којом се обележава век једног рата и говори о нашим Солунцима припала је нама и групи „Луновачка моба „ из Луновог села. Обукли су нас у униформу тадашње српске војске. Мало су нас по војнички дотерали, ставили нам бркове… Били смо пратња нашим врхунским певачима , Мирослву Илићу, Тозовцу, Радиши Урошевићу  и другима. Ово је нешто најлепше што сам доживео певајући у рогачичкој групи-каже њМмМен члан Радојко Алексић.

Наступом  у ТВ емисији РТС-а одушевљени су и остали чланови „Сложне браће“.

-Ја сам се нашао изненада у групи из Рогачице. Неки њени чланови имали су здравствених проблема па су мене позвали да учествујем на пробама где смо вежбали песме за нступ у емисији. Радо сам прихватио позив. Одушевљен сам сусретом и радом са сјајним глумцима и певачима. Ово ће ми остати урезано у памћење до краја живота. Хвала друштву из „Сложне браће“ што су ми омогућили да ово доживим о чему нисам могао ни да сањам – вели Раде Цвијић.

М.Андрић                                                                

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

шеснаест + 11 =

Pin It on Pinterest