Учесници такмичења из саобраћаја
Решавање тестова из саобраћаја
Решавање тестова
Детаљ са полигона такмичења у саобраћају
Са полигона

Општинско такмичење саобраћајних секција из основних школа под називом „ Шта знаш о саобраћају“ одржано је 7. априла у ОШ “ Свети Сава“. Осим школе домаћина,  учешће је узела саобраћајна секција из  ОШ “ Душан Јерковић“ Костојевићи. Такмичење се одвијало у два дела. Најпре су бициклима обављене вожње спретности на полигону, а потом су такмичари решавали тестове. Сабрани бодови из оба такмичарска дела одређивали су коначан пласман у Б категорији  (5. и 6. разред) и Ц категорији ( 7.и 8. разред).

Такмичење је отворила директорка ОШ “ Свети Сава“ Маријана Лукић. Она је пожелела успех свим учесницима и позвала их да се још боље приреме за надметање на нивоу Златиборског округа, које ће се одржати у истој школи 11. маја.

У категорији Б за девојчице победила је Ивана Леонтијевић из ОШ “ Свети Сава“. Друга је Дубравка Стефановић из исте школе. Треће место припало је Јовани Вукашиновић из ОШ “ Душан Јерковић“ Костојевићи. Код девојчица у категорији Ц  прво место заузела је Валентина Тадић из школе домаћина. Друга је била Марија Ђукановић, трећа Кристина Вуловић, обе су из костојевачке школе.

Код дечака у категорији Б најбољи је био Вукашин Богдановић из Костојевића. Други је Богдан Богдановић из истог места, а трећи Урош Марјановић из ОШ “ Свети Сава“. Александар Марковић из ОШ “ Душан Јерковић“ победник је у категорији Ц за дечаке. Други је Милан Марковић из исте школе, трећи Немања Јовановић из ОШ “ Свети Сава“.

Комисија за безебедност саобраћаја у општини Бајина Башта и овај пут обезбедила је вредне награде. Бицикле су добили Александар Марковић и Валентина Тадић, кациге Вукашин Богдановић и Ивана Леонтијевић, рукавице  Богдан Вукашиновић и Дубравка Стефановић.

Комисија за такмичење у саобраћају
Комисија за такмичење

По двоје најбојих из сваке категорије стекло је право учешћа на окружмом такмичењу.

Екипу из Костојевића водио је Горан Катанић, а екипу из ОШ “ Свети Сава“ Дејан Пурић. Они су заједно са представником саобраћајне полиције Мирославом Мићићем прегледали ученичке тестове.

-Задовољни смо резултатима које су показали ученици. Очекујем да ћемо имати успеха и на окружном надметању на коме ће највероватније  наступити представници  из седам општина са подручја Златиборског окрруга-вели Дејан Пурић ментор екипе  ОШ “ Свети Сава“.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 18 =

Pin It on Pinterest