Са седнице Општинског већа

На рачуну у сваком тренутку 200 милиона. Усвојена Одлука о цени квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020.

На 31. седници Општинског већа, одржаној 22. новембра, једна од тачки дневног реда односила се на извршење општинског буџета у периоду од јануара до септембра 2019. године. Истакнуто је да је он стабилан као никад раније.

Дејан Филиповић и Петар Петровић на седници ОВ. Буџет
Дејан Филиповић и Петар Петровић

–  Оно што је најбитније за једну општину, као што је Бајина Башта, је ситуација да имамо стабилне финансије и да никад нису биле у бољем стању. Буџет у сваком тренутку има 200 милиона динара. Kад сам дошао на место председника, затекао сам буџетски дуг од преко 600 милиона динара. Успели смо да се раздужимо и сада важимо за једну од најстабилнијих општина у Србији. У могућности смо да све обавезе сервисирамо у законском року од 45 дана – каже председник општине Радомир Филиповић. Истиче да је ове године у асфалтирање улица и путева уложено 70 милиона динара и најављује да ће у идућој години за те радове бити издвојено око 150 милиона динара.

Александар Марковић и Јован Милић, седница ОВ. Буџет
Александар Марковић и Јован Милић

Већници су усвојили  Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину на територији општине Бајина Башта. За грађевинско земљиште просечна цена у првој и другој зони по квадратном метру износи 1.037,00 динара, а у трећој је 502,00 динара. За пољопривредно земљиште у прве две зоне цена је 534,00 динара, а у трећој 61. За шумско земљиште нема прве зоне, у другој и трећој цена је 74,00 динара. За станове у све три зоне цена је иста и износи 53.517,65 динара. За куће за становање цена у прве две зоне је 29.545,65 динара, у трећој је  15.347,87. За пословне зграде и друге подземне и надземне објекте који служе за обављање делатности цена је иста за све три зоне и износи 35.724,90 динара.

Општинско веће је удовољило захтеву Дома здравља „Евелина Хаверфилд“ па му је доделило 200 хиљада динара за финансирање израде пројекта за адаптацију и реконструкцију зграде Физикалне медицине и рехабилитације. Средства су планирана Одлуком о буџету за 2019. годину. Истој установи одобрено је коришћење старог намештаја из кабинета председника општине.

Већници су дали сагласност на измене у пословању ЈKП 12. септембар као и сагласност за допуну имена неких улица на подручју општине.

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

три × један =

Pin It on Pinterest