Михаило Селаковић са тренером Студента Јованом Арсеновићем

Љубитељи кошарке у Бајиној Башти уживали су у утакмици прошлог кола између домаћег Студента и Јагодине игране у оквиру 7. кола Прве регионалне лиге Србије – група Запад. Бајинобаштани су победили са 92:75 и тако стигли до друге победе у сезони.

То вече Градска хала имала је свог јунака. Био је то кошаркаш Студента Михаило Селаковић који игра на позицији крилног центра и центра. Играо је „Селак“ маестрално и противнику дао 61 кош. То је некад могао само Радивоје Kораћ и нико више у ондашњој Југославији. Селаковићев рекорд тешко ће ико надмашити у Бајиној Башти, осим њега самог. Према сећању старих кошаркаша из Бајине Баште, досадашњи рекорд држао је Радомир Тешић када је пре три и по деценије на првенственој утакмици у Шапцу дао 43 коша.

– Био сам расположен за игру, саиграчи су одлично сарађивали са мном. Шут ме је служио па сам тако стигао до мог рекордног броја датих кошева на једној утакмици. У записнику са утакмице против Јагодине записано је да сам постигао 59 кошева, уместо 61-ог. Два су грешком приписана другом играчу Студента-каже Михаило Селаковић.

У клубу су сви одушевљени Селаковићевом игром и ефикасношћу.

– Михаило је одличан играч, али и човек. Драго нам је што је постигао рекордан број кошева на једној првенственој утакмици и то у игри са екипом која се налази на 7. месту табеле у Првој регионалној лиги Србије. Надамо се да ћемо уз његову помоћ изборити опстанак у овом рангу – каже председник клуба Милан Аксић.

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + двадесет =

Pin It on Pinterest