Радови теку по плану

Приватно предузеће „Зарић“ из Бајине Баште почело је градњу стамбене зграде која ће имати 56 станова и 24 гаражна места. Она се налази у Улици Јована Јовановића Змаја у делу некадашњег насеља Kолонија на парцели број 744, KО Бајина Башта.

Са градилишта станова у насељу Колонија у Бајиној Башти - зграда Зарић

Стамбена зграда, коју су чаршијски шерети већ дали име „Зарићка“, имаће приземље, четири спрата и поткровље. Састоји се из две ламеле. Она са 36 станова власништво је познатог бајинобаштанског привредника Звонка Зарића, док је друга ламела са 20 станова власништво његовог ортака суграђанина Бориса Томића. У обе ламеле биће уграђен лифт.

– У Бајиној Башти осећа се потражња квалитетних станова. Осим зграде коју је својевремено преузело предузеће „Зарић“од фирме „Темељ“ и завршило је, последњих деценија није грађена ниједна већа стамбена зграда. Станови имају површину од 43-67 квадрата. Иако је градња тек почела, половина је већ заговорена – каже Борис Томић.

Зграда Зарић - Борис Томић и Његош Ракић
Борис Томић и Његош Ракић

Подизвођач радова је предузеће „Kаспер“, познатог грађевинца Његоша Ракића, које се грађевинским умећем истакло градећи бројне стамбене и друге објекте у Београду.

– Сви неопходни пројекти и дозволе су прибављени па је почела градња ове стамбене зграде која име преко 5 хиљада квадрата. Послови теку без проблема. Планом је предвиђено да зграда буде готова до краја маја 2021. године. Трудићемо се да сви рокови буду испоштовани-вели Његош Ракић.

Пројекат зграде израдила је Агенција за инжењерске делатности „Вук“ из Бајине Баште. Одговорни пројектант је дипломирани инжењер грађевинарства Милија Ђукић. Дипломирани инжењер грађевинарства Зоран Нешковић из Бајине Баште  је одговорни извођач радова. Стручни надзор обавља њихов колега по струци Велимир Божић. Инвеститор је Звонко Зарић и његово ППУП „Зарић“.

                                                                                                                                         

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

шест − четири =

Pin It on Pinterest